تعمیرات اجزای مختلف پی ال سی

تعمیرات اجزای مختلف پی ال سی

تعمیر PLC یکی از تخصصی ترین کارها در تعمیرات تجهیزات صنعتی هست.چرا که PLC از اجزای مختلف و برد مختلفی تشکیل شده که هر یک انجام بخشی از کار را بر عهده دارد ولی در صورت عدم عملکرد هر یک از آن ها باعث ایجاد اختلال در عملکرد سایر بخش ها و حتی در برخی موارد قفل شدن کل سیستم و جلوگیری از عملکرد کل سیستم می شود. ما در گروه فیکسی به صورت تخصصی اقدام به تعمیر بردها و قسمت‌های مختلف پی ال سی می‌نماییم. ما در اینجا به توضیح مختصری از بردهای مختلف یک PLC که ممکن است شما نیازمند تعمیر آنها باشین می‌پردازیم. یک PLC از چندین قسمت تشکیل شده است که به هم متصل شده و با هم کار می‌کنند تا یک سیستم کنترل قدرتمند و قابل اعتماد ایجاد کنند. این اجزای شامل موارد زیر می‌باشد.

تعمیر برد پاور یا قدرت یا منبع تغذیه PLC

تعمیرات برد plc

وظیفه اصلی این برد تامین ولتاژ مورد نیاز سایر قسمت‌های  پی ال سی می‌باشد. همچنین ولتاژ ورودی مورد نیاز خود این برد می‌تواند به صورت AC  ویا DC باشد ولی در بیشتر مواقع خروجی این برد به صورت ولتاژ DC در اختیار سایر قسمتهای پی ال سی قرار می گیرد. یکی از اجزای مهم PLC که بیشترین خرابی را دارا می‌باشد قسمت پاور است. در PLCهایی که ولتاژ ورودی آنها DC بوده، با اشتباه کاربر و اتصال ورودی به برق AC این برد حتما آسیب میبیند و همچنین با توجه به اینکه قطعات الکترونیکی دارای طول عمر ساعت کارکرد می باشند و با توجه به قدیمی بودن سیستم های اتوماسیون صنعتی کشور ما در صورتی که قطعات دستگاه دچار استهلاک شوند می‌تواند به صورت خود به خود با توجه به تمام شدن طول عمر قطعات آسیب ببیند.همچنین در PLCهایی که ورودی برق آنها به صورت DC می‌باشد با اتصال به ولتاژ بالاتر احتمال آسیب دیدن این برد زیاد است. در PLCهایی که ورودی برق آنها به صورتی AC باشد ایجاد نوسان در ولتاژ ورودی می تواند باعث آسیب دیدن این برد گردد. گاهی اوقات از دیگر وظایف این برد ایجاد ولتاژ DC خروجی به عنوان پاور برای سایر ماژول هاییست که به PLC وصل می شوند و در صورت اتصال اشتباه این ولتاژ خروجی به ولتاژ های دیگر تولید شده توسط سایر دستگاه‌ها یا ایجاد اختلال در عملکرد دستگاهی که ولتاژ مورد نیاز خود را از این برد تامین میکند احتمال آسیب دیدن این برد وجود دارد. در اکثر برندها طراحی این برد به صورت سوئیچینگ بوده که اشتراک های زیادی با یکدیگر دارند. ما در مجموعه فیکسی اقدام به عیب یابی تخصصی و تعمیر برد پاور انواع پی ال سی ها می‌نماییم.

تعمیر برد کنترل یا واحد پردازش مرکزی PLC

تعمیر برد کنترل یا واحد پردازش مرکزی PLC

مغز اصلی PLC است و وظیفه‌ی اجرای برنامه‌ی کاربر، انجام عملیات‌های منطقی و ریاضی، برقراری ارتباط با دیگر اجزای سیستم و کنترل عملکرد کلی PLC را بر عهده دارد.بر روی این برد اکثر قطعات ارتباطی،آی سی پردازنده مرکزی، آی سی حافظه موقت، آی سی حافظه، آی سی رم، آی سی های ارتباطی و حتی قسمتی از فرمان های ورودی یا خروجی قراردارد.یکی دیگر از قسمت هایی که ممکن است به دلیل نوسان در ولتاژ، قطع ناگهانی برق و ایجاد اختلال در سیگنال های ارتباطی آسیب ببیند همین بخش می‌باشد.که در صورت خرابی در این برد ،حتما باید توسط افراد مجرب و کارآزموده و خبره اقدام به تعمیر صورت بگیرد.چون با کوچکترین اشتباه میتوان باعث ایجاد صدمات جبران ناپذیری شد.تعمیر برد کنترل یا واحد پردازش مرکزی در مجموعه ما با استفاده از دستگاه های بروز دنیا صورت می‌گیرد.حتی درصورتی که PLC شما به صورت جدی آسیب دیده باشد و غیر قابل تعمیر شده باشد و نیاز به استخراج برنامه از PLC شما و پروگرام آن روی دستگاه دیگری باشد مجموعه ما توانایی انجام آن را دارد.

تعمیر برد فرمان‌های ورودی و خروجی PLC

تعمیر برد کنترل یا واحد پردازش مرکزی PLC

این ماژول‌ وظیفه‌ی برقراری ارتباط بین PLC و دستگاه‌های خارجی مانند سنسورها، موتورها و رله‌ها را بر عهده دارد. ماژول‌های ورودی مقادیر سنسورها را به PLC منتقل می‌کنند، در حالی که ماژول‌های خروجی فرمان‌های PLC را به دستگاه‌های کنترلی اعمال می‌کنند. بسته به نوع طراحی و نیاز کاربر می تواند در هر PLC تفاوت هایی داشته باشند، می‌تواند این خروجی های آن به صورت رله ای و یا ترانزیستوری باشد. همچنین ورودی های مختلفی متناسب با نیاز مشتری داشته باشد که انواع آن به صورت ورودی های دریافت کننده سیگنال های آنالوگ و دیجیتال هستند.خرابی در این بخش می‌تواند به هر سه دلیل اشتباه کاربر یا اتمام طول عمر قطعات و یا ایجاد اختلال در عملکرد دستگاه‌های متصل به PLC باشد.

ماژول‌های ارتباطی به PLC امکان ارتباط با دیگر سیستم‌ها و کامپیوترها را می‌دهند. انواع پروتکل‌های ارتباطی مانندUSB، Ethernet، RS-232، RS-485 و Modbus از طریق این ماژول‌ها پشتیبانی می‌شوند.این قسمت میتواند بر روی برد فرمان و یا برد کنترل قرار بگیرد.حتی در بعضی ادوات می‌تواند دارای بردی مجزا باشد.

همچنین برخی از PLC‌ها دارای رابط کاربری مانند صفحه‌نمایش و کلیدها هستند که به کاربر امکان تنظیمات اولیه و کنترل عملکرد PLC را می‌دهند.که این بخش هم مانند ماژول ارتباطی میتواند بر روی برد فرمان و یا برد کنترل قرار بگیرد.حتی در بعضی ادوات می‌تواند دارای بردی مجزا باشد.

از دیگر قسمت های PLC که ممکن است بیشترین خرابی را داشته باشد برد فرمان است.که برخی موارد آسیب های مشاهده بر روی این قسمت از سوی سایر ماژولها و یا دستگاه های متصل به PLC اتفاق می افتد.ما در گروه خود  پس از انجام تعمیر برد فرمان ورودی یا خروجی با انجام تست های مخلف ارتباطی از صحت تعمییر انجام شده بر روی دستگاه اطمینان حاصل میکنیم.

این اجزاء معمولاً به صورت ماژول‌های جداگانه وجود دارند که به یکدیگر متصل می‌شوند تا یک سیستم کنترل کامل تشکیل دهند. امروزه با افزایش قابلیت‌ها و کاربردهای PLC، مدل‌های مختلفی با انواع قابلیت‌ها و توانایی‌های متفاوت در بازار موجود هستند. بنابراین، با توجه به نیازهای خاص هر پروژه و کاربرد، می‌توان PLC مناسب را انتخاب کرد.